Mesoterapia

Mistä on kysymys?

Mesoterapia tarkoittaa aktiiviaineiden vientiä dermikseen neuloilla injektioina. Näin aktiiviainepitoisuus on mahdollisimman suuri halutulla alueella. Poikkeuksellisen menetelmästä tekee se, että viedään ihon alle eikä ihon pinnalle, kuten perinteistä kosmetiikkaa käytettäessä. Lopputulokseen vaikuttavat muun muassa seuraavat seikat:

  • kuinka monta kertaa injektioita otetaan (sarjahoito)
  • mikroinjektioiden määrä yhden toimenpiteen aikana
  • pistettävän aineen aktiiviaineiden pitoisuus

Mesoterapia lähestyy terminä mesodermistä, jolla tarkoitetaan dermistä ja joissakin yhteyksissä lisäksi subcutista eli rasvakudosta. Mesodermi on alkion kehityksen alussa yksi solutyyppikerroksista. Ihmisen iho muodostuu ektodermistä ja mesodemistä. Ektodermistä muodostuu ihon uloin kerros eli epidermis. Mesodermistä muodostuu ihon keskikerros eli dermis ja subcutis eli ihon alainen rasva.

Kuvahaun tulos haulle ihon rakenne

Mesoterapia on toimenpide, jossa ihoon viedään tasaisesti pieniä määriä haluttuja aineita. Hoidettava alue voi olla laajakin, jos hoidetaan esimerkiksi selluliittia tai rasvakudosta.

Mesoterapia pohjautuu tohtori Michel Pistorin vuonna 1952 kehittämään tekniikkaan. Pistor keksi mesoterapian yrittäessään parantaa kuuroa potilasta, jolla oli astma. Pistor paransi potilaan kuurouden vahingossa parantamalla korvan sisäistä verenkiertoa. (Petit 2007, Merritt 2007.) Aiemmin mesoterapia oli yleinen hoitomuoto lähinnä reumatologian ja liikuntalääketieteen yhteydessä. Periaatteena oli saada vaikuttavat aineet haluttuun kohteeseen mahdollisimman pienillä sivuvaikutuksilla.

Vuonna 1987 French Academy of Medicine tunnusti, että mesoterapia on olennainen osa perinteistä lääketiedettä. Nykyäänkin mesoterapia on Ranskassa osa yleistä terveydenhuoltoa. International Society of Mesotherapy järjestö toimii 14 eri maassa Euroopassa ja Etelä- Amerikassa.

Vuonna 2000 USA:ssa tietyt lääkärit ottivat menetelmän käyttöön omalle klinikalleen. (Salas & Cardoso 2007.) Vuonna 2015 deoksikolaattia ja fosfatidyylikoliinia sisältävät mesoterapiatuotteet saivat FDA-hyväksynnän. FDA-hyväksyntä osoittaa, että rasvaa poistavat mesoterapiatuotteet ovat tutkitusti turvallisia ja tehokkaita.

 Mitä ihossa tapahtuu?

Viime aikoina tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että mesoterapia johtaa jopa samoihin ellei parempiin tuloksiin kuin esteettinen kirurgia. Pistoksista ei jää arpia eikä toipumisaikaa ole. Juonteita, kuivuutta, elastisuutta ja ihon väriä voidaan helposti parantaa mesoterapialla. Mesoterapiassa neulan pisto vahvistaa elastiinia ja stimuloi kollageenin tuotantoa. Kollageenin tuotanto on monimutkainen prosessi, mutta sitä voidaan kiihdyttää tekemällä verinahkaan pieniä vaurioita. Injektioilla pyritään tekemään ihoon vaurio ja viemään vaikuttavia aineita haluttuun kohtaan. Aineilla pyritään luomaan suotuisat olosuhteet kollageenisynteesille. Vähitellen iho kiinteytyy ja juonteet vähenevät. (Judodihardjo 2007.)

Käyttökohteet

Mesoterapia ja mesoterapiatuotteet sopivat ihon heleyttämiseen ja kiinteyttämiseen. Hoito sopii kasvoille, kaulan ja rintakehän alueille ja kämmenselkiin. Vartalon mesoterapiatuotteita käytetään yleensä niihin vartalonosiin, joissa on ei-toivottua rasvaa tai kosmeettista selluliittia.

Mesoterapiatuotteet

Mesoterapiatuotteisiin kuuluu elvyttäviä, hyaluronihappopohjaisia tuotteita, tehokkaita vitamiinikoktaileja, antiage-aktiiviaineita sisältäviä tuotteita sekä erittäin tehokkaita tuotteita vartalon kiinteyttämiseen ja rasvanpoistoon.

Tulokset

Tämä kuva on otettu ennen kuin hoidot aloitettiin.

beforeeye

Jo kahden mesoterapiahoidon jälkeen näemme selvät erot.

eyeafter

 

Mesoterapia hiustenlähtöön

Hiusmesoterapiassa viedään neulalla ihoon pieniä määriä vaikuttavia aineita ja hoito on melko kivutonta. Hoito auttaa ensisijaisesti tilanteessa, jossa hiustenlähtö on vasta alkanut, mutta myös siinä vaiheessa, kun hiustenlähtö on pidemmälle edennyttä. Kaljuuntuneilla alueilla hiusfollikkelit ovat surkastuneet eikä mesoterapia siinä vaiheessa enää auta. Mitä aiemmin hoito aloitetaan sitä paremmin se tehoaa.

Vaikutus on hiustenlähdön väheneminen ja sen jälkeen hiusten kasvun nopeutuminen. Hiukset muuttuvat voimakkaammiksi ja elinvoimaisimmiksi.

Hiusmesoterapia sopii sekä miehille että naisille.

Hiusmesoterapiaa tehdään 4-8 kertaa viikon välissä, sen jälkeen 1 hoito joka 3-6 kk tarvittaessa, eli ylläpitohoito.